Haberler

Tutum ve Yatırım Haftası Kutlamaları

   Yerli Malı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaya devam ediyor.Şehit Muammer Dur İlkokulunda veliler,okul personelleri,öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan etknliklere ilçe protokolümüz de katıldı.              Ülkemizde  1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. 

Devamı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım. Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Devamı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün beden olarak aramızdan ayrılışının 84.yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi.Okulumuz Sınıf Öğretmeni Rahime YAHŞİ koordinatörlüğünde hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü anma programı, 10 Kasım Perşembe günü okulumuzda gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN aramızdan ayrılışının 84. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk'ün Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Anma programını okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz birlikte izlediler. Töreni hazırlayan öğretmenlerimiz ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Okulumuzda Coşku ile Kutlandı.

Devamı

Öğrenci-Veli Okuma Etkinliği

Öğrencilerin kitap okumaya olan ilgilerini arttırmak, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla  velilerle işbirliği yapılarak kitap okumanın önemine, halkın da dikkatinin çekilmesi amacıyla öğrencilerimiz babalarıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Devamı

Sinema Günü

Okulumuz öğrencileri Sinema Günleri kapsamında "Rafadan Tayfa Göbeklitepe" filmini izledi. 

Devamı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü

İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü (12 Mart) münasebetiyle hazırlanan program okulumuzda yapıldı.  12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.            İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.           Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.    Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:       "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart'ın tüm dünya kadınları için hak ettikleri değeri gördükleri, eşit, özgür, umut dolu ve yaşanabilir bir dünyanın başlangıcı olması dileğiyle... 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun...

Devamı

Afet ve Acil Durum Tatbikatı

Okulumuzda "Afet ve Acil Durum Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirdik. Okulda gerçekleştirilen tatbikatta 2 Dakika 35 saniyede tahliye gerçekleşirken; öğrencilerimiz güvenli ve sakin bir şekilde çıkışları kullanarak okul bahçesindeki toplanma alanına ulaştı. 

Devamı

2022 Yılı Kardan Adam Takvimi

2022 yılının herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz. 

Devamı

Tutum ve Yatırım Haftası Kutlamaları

Resmi adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli haftalardandır. Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri de uzaktan eğitim sürecinde "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları" haftasını kutladılar. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında, Türk malının önemi vurgulanırken, tüketim artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.  Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:  Tutumun önemini kavratmak.  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

Devamı

Kumbaralarımızı Yaptık...

Birikimin ve Sabrın Önemini kumbaralarımızla Anlatmaya Çalıştık

Devamı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84.Yılında okulumuzda düzenlenen etkinliklerle anıldı. Bize eşsiz bir vatan bırakan Aziz Ata'mızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Devamı

29 Ekim Ulusal Egemenlik ve Cumhuriyet Bayramı

Okulumuzda 29 Ekim Ulusal Egemenlik ve Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Devamı

Değerler Eğitimi

Okulumuzda Değerler Eğitimi Kapsamında Aylık Değerlerimizden SABIR konusunda öğrencilermizle geleneksel turşu yapımı ve sabırla beklenmesi konulu etkinliğimizi yaptık.

Devamı